Vrijeme pripreme: 60 minut Zahtjevnost: S obje ruke

Kukuruzne tortilje s mljevenim mesom

Sastojci:

  • 500 g Poli
  • 500 g mljevenog miješanog mesa
  • 200 g luka
  • maslinovo ulje za prženje
  • 280 g konzerve kuhanog kukuruza
  • 280 g konzerve pasiranog graha
  • 280 g konzerve pasirane rajčice
  • 280 g limenke ljutog salsa umaka
  • 120 g ribanog sira
  • 2 pakiranja kukuruznih tortilja
  • 3 dl kiselog vrhnja
  • 300 g svježe salate
  • vegeta
  • sol, mljeveni papar

Kukuruzne tortilje s mljevenim mesom

Proces pripreme

Na maslinovom ulju popržite nasjeckani luk do zlatnožute boje, dodajte mljeveno meso, posolite ga i dobro popržite. Dodajte POLI narezan na kockice i pržite dok sva voda ne ispari.Dodajte sol, papar i Vegetu, ocijeđeni kukuruz, pola konzerve pasiranog graha, pola konzerve pasirane rajčice i ljuti umak od salse (po ukusu). Sve pomiješajte i dodajte parmezan. Zagrijane tortilje se zagriju u pećnici (oko 5 minuta), zatim se svaka puni mesnim nadjevom, sa svježom salatom. Ako smatramo da možemo i još bogatije tortilje pojesti, svaku tortilju možemo premazati kiselim vrhnjem.