03 KROZ POVIJEST naslov

13. Poli maraton

U Ptuj je ove godine stiglo 4.320 biciklističkih zanesenjaka koji su na tri različito zahtjevne staze svojim gradskim, brdskim, retro i klasičnim biciklima prešli ukupno 112.366 km. Kada su odrasli pod vrućim suncem ludili po dužim stazama, djeca su, kada se na Poli snack stazi nisu natjecali u simpatičnosti, ludo uživali u dječjem programu u sjeni, pod šatorom. Gladne smo nahranili i okrijepili odličnim proizvodima Perutnine Ptuj. A sve željne novih izazova pozivamo da nam se pridruže i sljedeće godine!

12. Poli maraton

Za sve generacije

Još jedan odličan Poli maraton je iza nas, a mi još uvijek sređujemo dojmove. Super vrijeme u Ptuj je privuklo gotovo 4000 biciklista koji su se, kao i svake godine, okušali na tri različito zahtjevne staze. Odrasli su okretali pedale, a djeca su uživala u živahnom dječjem program. Nitko doma nije otišao gladan jer smo se pobrinuli da kulinarskih dobrota bude vise nego dovoljno.

11. Poli maraton

Užitak pri okretanju pedala

U Ptuju se je 15. lipnja 2013. okupilo više od 5.000 biciklista koji su okretali pedale na najvećem slovenskom rekreativnom biciklističkom događaju. Svi su uživali na odlično pripremljenim stazama hvatajući se u koštac s 50, odnosno 22 kilometra. Za najmlađe smo pripremili Poli snack stazu - kružni put po šarenim ptujskim ulicama.

10. Poli maraton

Praznik za sve mlade i mlade u srcu

Vruće i sunčane subote 16. lipnja 2012. okupili smo se na aerodromu u Moškanjcima kod Ptuja. Više od 5.700 rekreativaca punih energije odvozilo je jednu od tri staze. Za naše najmlađe bio je pripremljen bogati animacijski program. Bicikliste je nakon maratona čekao ukusni ručak koji se na kraju pretvorio u odličan piknik na otvorenom.

9. Poli maraton

Dobra volja i odlično raspoloženje

Na 9. Poli maratonu se je prelijepe sunčane subote okupilo 5.200 biciklista koji su se pobrinuli za pravi biciklistički praznik.

Nagradu za najbrojniju ekipu ponovno je "odnijela" skupina biciklista iz Taluma, bilo ih je skoro 700. Brojni su bili i najmlađi biciklisti koji su sami prevozili stazu i istovremeno učili o sigurnosti u prometu. Ni na 9. Poli maratonu nije nedostajalo zabave i odličnog raspoloženja.

8. Poli maraton

Godina superlativa

Na 8. Poli maratonu kroz cilj je prošlo 5.200 biciklista, među njima najmlađi Anej Brus star 3 godine i najmlađa biciklistica stara 1 godinu. Svaka čast i najstarijoj biciklistici Mežki Medved staroj 82 godine i najstarijem biciklistu Janezu Horvatu starom 91 godinu. Najveća skupina je ponovno bila Talum Kidričevo sa 745 biciklista. Najbrojnija je bila obitelj Šalamun s trinaest, druga obitelj Gaiser sa sedam, treća pak obitelj Travnikar sa šest članova.

7. Poli maraton

Kilometri užitaka

Sedmi Poli maraton obilježilo je hirovito vrijeme. Kišni oblaci su se u subotu ujutro razišli i pred startom se je pokazalo sunce. Sigurni smo da je loše vrijeme utjecalo na pad broja biciklista jer smo svake godine prije toga bilježili rast. Na 7. Poli maratonu pedale je okretalo 4.500 rekreativnih biciklista, zagovornika zdravog načina življenja.

6. Poli maraton

Bicikliramo s okusom

Sunčana subota je na 6. Poli maraton privukla još više biciklista od prijašnjih godina. Uz mini (30 km) i maxi (55 km) Poli maratona pripremili smo i Poli light maraton (18 km) za brojne obitelji s djecom svih starosti. Na put kroz okolna sela uputili su se i stariji biciklisti društva DIMEK. Priredbu je obogatila skupina Atomik Harmonik koja je sudionike zabavljala nakon maratona. Kuharski majstori ugostiteljstva Perutnine Ptuj pobrinuli su se za nezaboravne gurmanske užitke.

5. Poli maraton

Zabavno i fit na biciklu

Iako je dan prije kišilo, jutro 5. Poli maratona svanulo je obasjano suncem. Celzijusi na termometru nisu bili tako visoko kao prijašnjih godina, ali su ozračje zagrijali svi ljubitelji biciklizma koji su po broju sudionika postavili novi rekord. Nepregledna skupina brojila je skoro 6.400 biciklista koji su vozili po mini i maxi stazi najvećeg rekreativnog biciklističkog događaja u Sloveniji.

4. Poli maraton

Na bicikl za uživanje u trenutku, danu i životu

Poli maraton je u svojoj četvrtoj godini prestigao rekord u broju sudionika iz 2005. godine. Sa 6.200 biciklista i biciklistica svih starosnih dobi i iz svih krajeva Slovenije, je 4. izvedba Poli maratona 9. rujna 2006. učvrstila status najvećeg rekreativnog biciklističkog događaja u Sloveniji. Najmlađi sudionik maratona imao je samo godinu dana, a najstariji vitalnih 87. Lijepim rekordom iznenadila nas je i ekipa poduzeća Talum s 500 biciklista.

3. Poli maraton

Jer je život prekratak da bi kasnili

Sunčan dan i dobra volja okupili su u Moškanjcima kod Ptuja 3. rujna 2005. skoro 6.000 obožavatelja biciklizma koji su svoji prisustvom pridonijeli da Poli maraton preraste u najveći rekreativni biciklistički događaj u Sloveniji. Uz vožnju bicikla i dobru zabavu, 3. Poli maraton ostao nam je u sjećanju zbog povijesnog trenutka u kojem su svi sudionici stvorili živu sliku u obliku stotice. Slika je bila doprinos obilježavanju stogodišnjice postojanja i dobrih okusa Perutnine Ptuj.

2. Poli maraton

Jer volimo život

Niti spol niti godine nisu utjecali na odluku o sudjelovanju na 2. Poli maratonu . Tako se 11. rujna 2004., po prelijepom vremenu, na startu okupilo više od 2.800 ljubitelja biciklizma vozeći po stazama mini i maxi Poli maratona. Najvažniji su i ovaj put bili rekreacija, zdrava prehrana i životni optimizam koji nije nedostajao svim sudionicima.

1. Poli maraton

Jer je Ptuj kolijevka biciklizma

Ideja o velikom rekreativnom biciklističkom događaju sazrijela je i ostvarila se u rujnu 2003.. Cilj prvog Poli maratona bio je potaknuti sve ljude, kako mlade tako i starije, da rekreativnim bicikliranjem jačaju sportski duh i time doprinesu očuvanju svog fizičkog i psihičkog zdravlja. Unatoč kišovitom vremenu, po stazama 1. Poli maratona bicikle je vozilo skoro 1.000 biciklista željnih novih avantura.