Politika zaštite privatnosti i kolačića

Ova politika privatnosti i kolačića se odnosi na svakoga tko u skladu s Općim uvjetima koristi web stranice www.poli.com.hr uključujući njezine pod stranice, te se smatra korisnikom tog web mjesta.

Korisnik je svaka pravna ili fizička osoba koja koristi ili posjeti web stranicu (u daljnjem tekstu: korisnik). Registrirani korisnik na web stranici Poli.com.hr mogu biti fizičke osobe, potrošači koji se registriraju za korištenje ovih stranica.

Korištenjem stranice, korisnik potvrđuje da se slaže s ovim Pravilima o privatnosti i Pravilima o kolačićima. Ako nastavi koristiti web mjesto, korisnik se slaže s promjenama.

I. Zaštita osobnih podataka

U tvrtki Perutnina Ptuj - PIPO d.o.o. i cijeloj grupaciji Perutnina Ptuj d.d. poštujemo vašu privatnost i vaše osobne podatke ćemo koristiti isključivo u navedene svrhe. Pažljivo ćemo zaštititi vaše osobne podatke u skladu s propisima kojima se uređuje zaštita osobnih podataka (Uredba EU 2016/679 (GDPR), nacionalno zakonodavstvo u ovom području, politika privatnosti i kolačiće te interni akti naše tvrtke.

1. Upravitelj osobnih podataka

Upravitelj osobnih podataka koji upravlja podacima sukladno Pravilima politike privatnosti i kolačićima je Perutnina Ptuj - PIPO d.o.o, Rudolfa Steinera 7, 40 000 Čakovec, Hrvatska.

2. Ovlaštena osoba za zaštitu osobnih podataka

Ovlaštena osoba za zaštitu osobnih podataka u tvrtki Perutnina Ptuj - PIPO d.o.o je gđa. Saša Kunić dostupna na e-mail Sasa.Kunic@perutnina.hr.

3. Izvršitelj osobnih podataka

Izvršitelj osobnih podataka tvrtke Perutnina Ptuj - PIPO d.o.o. je Innovatif d.o.o., Poljanski nasip 6, 1000 Ljubljana, Slovenija. Upravitelj i izvršitelj osobnih podataka definirali su i uredili međusobne odnose i obveze pisanim dogovorom.

4. Prijenos osobnih podataka trećim stranama ili trećim zemljama

Tvrtka Perutnina Ptuj - PIPO d.o.o. prikupljene osobne podatke ne prosljeđuje trećim stranama ili trećim zemljama, osim za slanja e-novosti i zakonom nadležnim tijelima na njihov zahtjev u pisanom obliku i prilikom izvršenje nagradne igre i drugih marketinških aktivnosti s vanjskim izvođačima. U tim slučajevima moramo vaše podatke proslijediti te vam garantirano da će biti korišteni isključivo za predviđene namjene. Prikupljeni osobni podaci bit će pohranjeni u vremenskom roku kako je to zakonom propisano.

Ne prenosimo osobne podatke pojedincima u trećim zemljama.

Tvrtka Perutnina Ptuj - PIPO d.o.o. za slanje e-novosti koristi online platformu MailChimp na kojoj su pohranjeni osobni podaci pojedinaca u svrhu slanja vijesti, ime i prezime, e-mail, država. Web MailChimp platforma osigurava usklađenost sa zahtjevima Opće uredbe o zaštiti osobnih podataka (Uredba EU-a 2016/679), osim toga posjeduje certifikat sukladnosti s privatnim štitom EU-SAD summit (EU i U.S. Privacy Shield Framework.) Uvjeti korištenja i Politika privatnosti MailChimp platforme dostupna je na adresi https://mailchimp.com/legal/privacy/.

5. Vrste osobnih podataka i svrha njihove obrade

Tvrtka Perutnina Ptuj - PIPO d.o.o. za potrebe svoje internetske stranice Poli.com.hr prikuplja i obrađuje osobne podatke na temelju pristanka i legitimnog interesa.

S uspješnim procesom registracije, korisnik dobiva priliku za sudjelovanje u nagradnim igrama i drugim aktivnostima za registrirane članove, te primati obavijesti o događajima.

Ako korisnik ne želi da podnese obavezne podatke za registraciju, neće moći uspješno završili registraciju, a samim time neće moći koristiti aktivnosti za koje je potrebna registraciji na stranici Poli.com.hr.

Korištenje web aktivnosti Poli.com.hr je moguće samo na osnovu registracije, pri čemu se pojedinac može biti samo fizička osoba, korisnik, upoznat s Općim uvjetima korištenja ove stranice. Za prvu registraciju na Poli.com.hr potrebni su sljedeći osobni podaci: ime, prezime, nadimak i e-mail adresa. Ti će se podaci upotrebljavaju svaki put kada se prijavite na svoju web-lokaciju.

Korisnik se također može registrirati i sa svojim Facebook računom.

6. Zaštita osobnih podataka

Tvrtka Perutnina Ptuj - PIPO d.o.o. radi osiguranja zaštite osobnih podataka obavlja sve potrebne pravne, organizacijske i odgovarajuće logističko-tehničke postupke i mjere, bilo samostalno na temelju internih akata, bilo putem svojih ugovornih partnera:

  • zaštitu prostora, opreme i softver sustava, uključujući ulazne / izlazne jedinice;
  • štiti aplikacijski softver za obradu osobnih podataka;
  • sprječava neovlašteni pristup osobnim podacima kada se prenose, uključujući prijenos putem telekomunikacija i mreža;
  • pruža učinkovit način blokiranja, uništavanja, brisanja ili anonimizacije osobnih podataka;
  • omogućava naknadno utvrđivanje kada su korišteni pojedini osobni podaci i uneseni u bazu podataka i tko je to učinio za razdoblje za koje se pohranjuju pojedini podaci.

7. Rok čuvanja osobnih podataka

Osobni podaci korisnika - pojedinca koji se obrađuju na temelju legitimnog interesa obrađuju se i čuvaju dokle god postoji svrha. Na temelju pismenog ukidanja web stranice Poli.com.hr, podaci se brišu ili su nositelji podataka uništeni.

8. Prava pojedinca

U skladu s postojećim zakonodavstvom koje uređuje područje zaštite osobnih podataka, pojedinac ima pravo u bilo kojem trenutku opozvati danu suglasnost, zatražiti pristup, ispravak, ograničenje obrade ili brisanje osobnih podataka, obavještavajući nas pismenim putem na adresu Perutnina Ptuj - PIPO d.o.o, Rudolfa Steinera 7, 40 000 Čakovec, Hrvatska ili putem e-maila info@perutnina.hr. Na navedenoj adresi, pojedinac može podnijeti i pritužbu u vezi s obradom njegovih osobnih podataka.

Međutim, pojedinac može također podnijeti žalbu nadležnom nadzornom tijelu u vezi s obradom njegovih osobnih podataka, tj. Agenciji za zaštitu osobnih podataka Republike Hrvatske.

9. Postupak u slučaju povrede osobnih podataka

U slučaju povrede zaštite osobnih podataka, Perutnina Ptuj - PIPO d.o.o. odmah će provesti sve unutarnje i vanjske mjere (tehničke, organizacijske) za zaštitu prava i interesa pojedinca, o tome će se obavijestiti svaku od pogođenih osoba, te će također obavijestiti nadležno nadzorno tijelo u Republici Hrvatskoj.

II. Politika kolačića

Kolačići su male tekstualne datoteke koje koriste web stranice kako bi korisnicima omogućili što bolje korištenje istih.

Prema zakonu, kolačići na vašem uređaju mogu biti pohranjeni u slučaju da su strogo neophodni za rad web stranice. Trebamo vašu dozvolu za sve ostale vrste kolačića.

Ova web stranica koristi različite vrste kolačića. Neki se koriste na zahtjev stranih stranica koji se pojavljuju na našoj web stranici.

Sljedeći kolačići koriste se kako bi se osigurala izvedba svih značajki web stranice:

  • Potrebni kolačići čine web mjesto korisnim jer pružaju osnovne značajke kao što su navigacija stranica i pristup sigurnim područjima web stranice. Stranica bez ovih kolačića ne radi ispravno.
  • Kolačići za praćenje statistike su kolačići pomoću kojih pratimo posjet web stranice kako bismo poboljšali korisničko iskustvo.
  • Kolačići za marketing anonimno prikupljaju informacije o vašim posjetima web-lokacijama. Svrha je prikazati oglase koji su prikladni i zanimljivi za svakog korisnika.

Točan opis svakog kolačića i vrijeme njegove instalacije mogu se vidjeti iz sljedećih tablica:

Potrebni kolačići

Potrebni kolačići čine web mjesto korisnim jer pružaju osnovne značajke kao što je navigacija stranica i pristup sigurnim područjima web stranice. Stranica bez ovih kolačića ne radi ispravno.

Ime kolačića Servis Valjanost Opis
CookieConsent Perutnina Ptuj 1 godinu Sprema pristanak za upotrebu korisničkih kolačića za trenutačnu domenu.
PHPSESSID Perutnina Ptuj seja Štiti stanje korisnika kroz zahtjeve stranice.

Kolačići za marketing

Marketing kolačići se koriste za praćenje korisnika putem web stranica. Svrha je prikazati oglase koji su prikladni i zanimljivi za svakog korisnika.

Ime kolačića Servis Valjanost Opis
collect Google Analytics seja Kolačić se koristi za slanje podataka u aplikaciju Google Analytics o uređaju i ponašanju posjetitelja. Slijedi posjetitelje na uređaje i marketinške kanale.
fr Facebook 3 mjeseca Aplikacija Facebook upotrebljava kolačić za dodatno oglašavanje proizvoda, kao što su oglasi trećih oglašivaća
NID Google 6 mjeseca Registrira jedinstveni ID koji identificira uređaj za povratak korisnika. ID se upotrebljava za ciljane oglase

III. Valjanost

Ova Pravila o privatnosti i korištenje kolačića od strane Perutnine Ptuj - PIPO d.o.o. dopunit ćemo ako je potrebno, te ćemo vas o tome obavijestiti. Ova Pravila se objavljuje na internetskoj stranici www.poli.com.hr i vrijede od 25. svibnja 2018. nadalje.