Kukuruzne tortilje s mljevenim mesom
Sastojci:
- 500 g Poli
- 500 g mljevenog miješanog mesa
- 200 g luka
- maslinovo ulje za prženje
- 280 g konzerve kuhanog kukuruza
- 280 g konzerve pasiranog graha
- 280 g konzerve pasirane rajčice
- 280 g limenke ljutog salsa umaka
- 120 g ribanog sira
- 2 pakiranja kukuruznih tortilja
- 3 dl kiselog vrhnja
- 300 g svježe salate
- vegeta
- sol, mljeveni papar
Kukuruzne tortilje s mljevenim mesom
Proces pripreme
Na maslinovom ulju popržite nasjeckani luk do zlatnožute boje, dodajte mljeveno meso, posolite ga i dobro popržite. Dodajte POLI narezan na kockice i pržite dok sva voda ne ispari.Dodajte sol, papar i Vegetu, ocijeđeni kukuruz, pola konzerve pasiranog graha, pola konzerve pasirane rajčice i ljuti umak od salse (po ukusu). Sve pomiješajte i dodajte parmezan. Zagrijane tortilje se zagriju u pećnici (oko 5 minuta), zatim se svaka puni mesnim nadjevom, sa svježom salatom. Ako smatramo da možemo i još bogatije tortilje pojesti, svaku tortilju možemo premazati kiselim vrhnjem.