Poli hammy polpete 3

Poli hammy polpete

40 min. bez većeg napora
  • 1/2 kg blitve
  • 150g zobenih pahuljica
  • 1/2 crvenog luka
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 2 režnja češnjaka
  • 50 g krušnih mrvica
  • 1 jaje
  • Sol
  • 100g POLI HAMMY TOAST šunke
  • Svježe mljeveni papar
  • Peršin

Zobene pahuljice namočite u vodi neko vrijeme da omekšaju, a blitvu operite i kratko blanširajte u prokuhanoj slanoj vodi. Potom blitvu dobro ocijedite i sitno narežite. Na maslinovom ulju pirjajte luk dok ne postane staklenast, potom dodajte češnjak. Čim češnjak pusti miris, dodajte blitvu, a nakon nekog vremena i iscijeđene zobene pahuljice i šunku. Sve dobro izmiješajte, posolite i pustite da se ohladi. Prije pečenja stavite jaje u smjesu, dobro izmiješajte i napravite polpete koje prethodno uvaljajte u krušne mrvice. Možete ih staviti na pek papir i peći u pećnici ili na tavi.