Vrijeme pripreme: 40 minut Zahtjevnost: S obje ruke

Poli na kineskom

Sastojci:

  • 220 g Mini Poly
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 ljuta paprika
  • 400 g kineskog kupusa
  • 200 g svježe zelene paprike
  • 150 g vrhova bambusa
  • 150 g soja sosa
  • Gustin
  • 400 g riže
  • ulje za prženje
  • sol, mljeveni papar

Poli na kineskom

Proces pripreme

Na zagrijanom ulju popržite nasjeckani luk, dodajte nasjeckani češnjak da fino zamiriše, narezan kineski kupus, nasjeckane ljute papričice, narezane vrhove bambusa, svježe zelene paprike, soja sos i sve prelijte sa 1 dl vode. Poklopite i pirjajte nekoliko minuta da povrće malo omekša. Kad se uvjerite da je dovoljno mekano, dodajte narezani Mini POLI, po potrebi zgusnite umak Gustinom razrijeđenim u vodi, začinite solju i mljevenim paprom te poslužite s pirjanom rižom za pravi kineski doživljaj. Posebno pirjajte rižu. Stoga ga prvo moramo opsesivno kompulzivno pet puta oprati hladnom vodom dok voda ne bude potpuno čista. Prelijte hladnom vodom tako da ga prekrije za 2 cm. Zakuhajte i kuhajte poklopljeno na jakoj vatri oko 5 minuta, a zatim smanjite vatru na minimum i kuhajte poklopljeno još 20 minuta. Riža se ne otkriva tijekom kuhanja. Po potrebi posolite prije posluživanja. Ako želimo impresionirati potencijalne goste, jelo serviramo s kineskim štapićima. Preporučamo da malo ranije vježbate papanje sa štapićima.