Poli nabujak s tikvama

60 min. s obje ruke
  • 400g POLI
  • 300g tikvi
  • 150g mesnate slanine
  • 200g luka
  • 2 češnja nasjeckanog češnjaka
  • 3 jaja
  • 100g riže
  • 2 dl kiselog vrhnja
  • 100g naribanog parmezana
  • nasjeckani peršin
  • ulje za prženje
  • sol, mljeveni papar

Na kocke narezanu slaninu, nasjeckani luk i češnjak prepržite na vrućem ulju. Dodajte na kockice narezane tikve i dinstajte dok ne puste vodu. Nakon toga dodajte rižu, posolite, popaprite i pokrito dinstajte dok riža napola ne omekša. Po potrebi dodajte malo vode. Ohladite. Ohlađenoj riži primiješajte kockice Polija, jaje i ½ kiselog vrhnja. Izlijte u namašćeni lim, zalijte mješavinom 2 jajeta, ½ kiselog vrhnja i naribanim sirom. Pecite na 150°C 25 minuta. Pažljivo otvorite pećnicu, oduševljeno se nasmiješite svojoj majstoriji, narežite je na kocke i poslužite kao samostalno jelo sa sezonskom salatom.