Poli paprikaš s tjesteninom

40 min. s obje ruke
  • 500g POLI
  • 400g tjestenine (špageta, pužića....)
  • 200g luka
  • nasjeckani češnjak (2 režnja)
  • 2 žlice pirea od rajčice
  • 2 žlice bijelog brašna
  • 2 žličice slatke ili ljute paprike
  • 400g svježe zelene paprike
  • 1dl bijelog vina
  • 1dl maslinovog ulja
  • začinsko bilje po želji i okusu
  • ¾ l juhe (jušna kocka), sol

Na ulju popržite nasjeckani luk, polovicu narezane paprike, dodajte na kocke narezani POLI, češnjak, pire od rajčice, brašno, mljevenu papriku i začinsko bilje. Zalijte vinom i juhom te kuhajte 20 minuta dok ne dobijete gusti paprikaš.

Tjesteninu skuhajte u vreloj slanoj vodi (al dente), ocijedite je, servirajte na tanjure i prelijte POLI paprikašom. Ako glad nije prevelika, ukrasite je preostalom svježom paprikom i poslužite uz svježu sezonsku salatu.