Vrući kruh s Poli
Sastojci:
- 300 g Poli
- 400 g francuskoga kruha
- 100 g maslaca
- 2 žlice ketchupa
- 300 g na male kockice Gauda sira
- 180 g svježe paprike
- 300 g rajčice
- 4 kriške gauda sira
- 1 žličica mješavine začina za jela od rajčice, sol, mljeveni papar
Vrući kruh s Poli
Proces pripreme
Kruh francuz prerežite što preciznije po dužini, obje polovice pažljivo premažite maslacem i stavite u posudu za pečenje. Poli i sir narežite na kockice, dodajte kečap, mljevenu papriku, mješavinu začina i sve dobro izmiješajte. Ovim nadjevom premažite šnite kruha i stavite ih peći u zagrijanu pećnicu na 200°C 12 minuta. Dok čekamo, narežite rajčice i paprike na tanke ploške. Izvadite kriške kruha iz pećnice, odmah s kriškama rajčice i paprike i posolite. Narežite kriške sira na trokute i stavite ih na vrh, a zatim stavite kruh natrag u pećnicu na oko 3 minute da se sir lijepo otopi. Jedite ih dok su još vruće i uživajte.